Events

Hvor går Afrika hen i en ny politisk og økonomisk verdensorden?

Det kommer Professor i Afrikastudier ved Københavns Universitet, Holger Bernt Hansen, ind på i et arrangement hos Globalnyt, tirsdag 25. april 2017. Læs mere


Africa reframed

Udstilling: Visual storytelling from contemporary Afrika Udstillingen Africa Reframed løber fra 18. juni – 2. august i Øksnehallen. Den belyser det kreative Afrika ud fra forskel-lige vinkler og det vil være muligt at høre panelsamtaler om afrikansk mode, deltage i tekstilworkshops, kreere designs i afrikansk vokstekstil, og generelt blive klogere på den blomstrende kreativitet, der pt. springer ud fra kontinentet.

Åbningstider: Man – søn: kl. 10-18 og ons: kl. 10-21. Entrepriser: Voksne 85 kr, studerende og pensionister 60 kr og gratis for børn fra 0 – 12 år. Læs mere.


SandskulpturTag på safari i Afrika på Sandskulptur Festival 2016
I år har nogle af verdens mest anerkendte sandskulptører afspejlet det afrikanske kontinent med 12.000 tons sand. Publikum inviteres med på en safari, hvor det bjergbetagende landskab og savannens vilde dyr opleves i sit rette element.

Festivalen finder sted i Søndervig ved Ringkøbing og åbningstiderne er: 24. maj – 31. august, alle ugens dage 10.00 – 19.00 og 1. september – 25. oktober, alle ugens dage 10.00 – 17.00. Læs mere.


Kunstudstillingen “Afrika på tværs” – åben frem til 26. juni 2016
Fem fremtrædende kunstnere fra Øst-og Vestafrika viser deres værker i Kunsthuset Palæfløjen i skyggen af Roskilde Domkirke. Udstillingen er en appetitvækker på afrikansk nutidskunst og den er støttet af Danida, Roskilde Kommune og Grosserer L.F. Foghts Fond. Det er ikke en stor udstilling – men den har kvalitet og aktualitet. Læs mere.


Industrialiseringen i Etiopien, event 7. juni 2016
Addis Ababas fhv. borgmester og nu rådgiver for landets ministerpræsident præsenterer sin nye bog, der handler om Etiopiens industripolitik inden for flere erhvervsgrene. Arrangementet holdes på Center for Afrikastudier i København og er gratis. Læs mere.


Copenhagen Docs
Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, løber i år af stablen d. 6.-16. november. I år under navnet MEGATRENDS, hvor målet er at involvere og engagere vores publikum i de aktuelle samfundsproblematikker. Det gøres via en blanding af events, debatter og film forsøger. En af trendsene kaldes for AFRICA RISING, og omhandler ‘den nye fortælling om Afrika’. Se mere her


scan0030

Udstilling ved Kirstine Lindberg
Medlem af Det Danske Afrikaselskab, Kirstine Lindberg, udstiller portrætter (20 x 20 cm) af kvinder fra Afrika. Der udstilles også håndsyede flag, der er inspireret af de flag som det ghanesiske kystfolk, fantierne, brugte når de gik i krig. På flagene er der syet symboler,
som enten håner fjenden eller praler med egne evner.

Udstillingen finder sted d. 3-4 august kl. 17-20 i Valby Kulturhus, Toftegårds Plads. Der vil være lidt rødvin og snacks.