Johannes Konnild i Kenya i 1964. Nederst ses Nanna Konnild.

Johannes Konnild (1907 – 1987) blev født på Frederiksberg i København. Han var tandlæge, men studerede også antropologi, og var en af 1900-tallets danske opdagelsesrejsende og eventyrere. Igennem hele sit liv fulgte han sin videnskabelige interesse for Afrikas natur og befolkning.

I 1930’erne studerede Konnild mumier i Det Egyptiske Museum i Kairo og efter anden verdenskrig rejste han til Congo, Kenya, Sudan, Etiopien og Uganda for at foretage antropologiske studier af afrikanske folkestammer. Her studerede han bl.a. stammernes tænder for at blive klogere på anvendelsen af tænderne i forskellige ritualer. Det skete på junglehospitaler.

Konnild producerede flere rejsefilm, der blev vist overalt i Danmark. På sine ture samlede han videnskabeligt materiale og kulturelle artefakter, som han hjembragte til Nationalmuseet og Moesgaard Museum. En del af Konnilds samling kan også ses på Café Konnild’s i Zoologisk Have. Denne samling er skænket af Konnilds enke, Nanna Konnild, som stadig er medlem af Det Danske Afrika Selskab.

Udover sit engagement i Det Danske Afrika Selskab var Konnild medlem af Eventyrernes Klub, hvor han var sekretær i slutningen af 50’erne og senere blev formand.