I 1964 mødtes en kreds af Afrikaelskere til en middag i Fredensborg på Nordsjælland. Rammerne var Fredensborghusene – et sted skabt af Dansk Samvirke (Danes Worldwide) for udlandsdanskere hjemvendt til Danmark. Blandt gæsterne var eventyreren Jonas Konnild, løvejægeren Dobi Nepken, Karen Blixens bror Thomas Dinesen, parasiolog Cai Cridland og Generalsekretæren for Dansk Samvirke, Rasmus Kampp.

Under middagen blev idéen om at stifte et selskab, hvorigennem man kunne samles omkring fællesinteressen for Afrika, skabt. Tanke blev ført til handling og 11. september 1965 var stiftelsen af Det Danske Afrika Selskab en realitet. Det blev registreret af Johannes Konnild, som er anført som stifter. Med over 200 arrangementer bag sig, fejrede Afrikaselskabet i 2015 sit 50 års jubilæum i Fredensborg, hvor det hele startede.

First meetings 1964-65

Deltagere fra mødet ved Frederiksborghusene i 1964 og fra det første møde i Afrikaselskabet i 1965.

Vi er stolte over selskabets kulturelle arv og de personligheder, der igennem tiden har været med til at præge det – stifterne, medlemmerne, foredragsholdere og andre støtter. Vores historie minder os om, at en vigtig nøgle til at forstå nutidens Afrika er at forstå kontinentet, som det var engang, men vi har samtidig fingeren solidt placeret på pulsen.