Spændende dokumentarfilm om Afrika: Sange fra skoven

Som ung mand hører Louis Sarno et stykke musik han ikke kan glemme. Han opsporer de mystiske lyde og finder dem hos Bayaka-pygmæerne i de centralafrikanske regnskove. Her slår han sig ned, og 25 år senere er han en fuldt integreret del i Bayaka-pygmæernes samfund, og har fået sig en pygmæ-søn, den nu 13-årige Samedi.

Som spæd var Samedi meget syg, og Louis lovede, at han ville tage ham med til sin gamle verden, hvis han blev rask. Den dag er nu kommet, og sammen drager far og søn til New York.

Historien udspiller sig smukt i kontrasterne mellem den afrikanske jungle og den amerikanske storby, mens båndet mellem far og søn vokser. Se trailer ved at trykke på banner nedenfor

MailBanner


Ny film: Mads Brügger – undercover agent med livet som indsats

Man kan ikke beskylde Mads Brügger for at være en bangebuks. I filmen “ambassadøren”, der har præmiere i starten af oktober, følger vi Mads Brügger som figuren Mr. Cortzen. Mr. Cortzen opnår ved hjælp af europæiske bagmænd samt Liberias præsident Ellen Johnson Sirleaf højre hånd, Mr. Shearman, status som Liberias officielle konsul i Den central afrikanske republik (CAR).  Mads Brügger udnytter den diplomatiske status som adgangsbillet til nøglepersoner blandt korrupte forretningsfolk og politikere i CAR. En af disse helt igennem korrupte personager er Mr. Gilbert, der har skabt sig en formue ved hjælp af diamanter.  Mr. Gilbert har desuden opnået plads i CARs parlament for ganske nyligt. Det er interessant at følge Mads Brüggers alias Mr. Cortzens lette, men ikke ufarlige, vej til toppen af hirakiet, og hvordan han pludseligt selv står med en håndfuld diamanter i hånden, og føler fristelsen til at smule dem ud af landet (hvilket han ikke gør). Interessant er det også, at se interviewet med CARs sikkerhedschef, der i alt sin kynisme lægger teksten ud som den er – nemlig at CAR er gennemkorrupt og helt i hænderne på franskmændene og kineserne. Under produktionen af filmen bliver sikkerhedschefen i øvrigt myrdet. Det understreger endnu en gang for Mads Brügger, hvor farligt hans projekt er. For os andre er det endt med at blive en god gang underholdning og et spektakulært bevis på, hvor langt man kan komme, hvis man er kynisk, korrupt og frygtløs nok. Se trailer her.

Troels Baagland