Cosmas Akpablah

Member

Er fra Ghana og Togo og og har kendskab og erfaringer i disse lande

Peter Albeck

Member

Har arbejdet med shipping i Afrika siden 1967 og er stadigvæk aktiv i branchen. Har været bosat i Elfenbenskysten fra 1972-75, samt i Lagos 1983-04. Har rejst over hele Vest Afrika i alle årene.

Mariann Albjerg

Member

Har rejst som turist i Sydafrika og Zimbabwe. Hun har observeret og dokumenteret total solformørkelse i Zambia 21. Juni 2001 for NASA.

Thomas Amter

Member

Har boet i Kenya siden 2007 og arbejder som BBC News journalist på tværs af det Afrilanske kontinent.

Bjarne Andersen

Member

Har lang 43 år lang karriere i forsvaet. Kom i 2005 til Eritrea og Etiopien som militær observatør for  FN for UNMEE (United Nations Mission Ethiopia and Eritrea). Åbnede i 2013, sammen med hustru, Mayleko Lodge i Gonder. Flyttende efter endt karriere som general (Chairman of the Militart Committee) i NATO til Etipoien. Er involveret (som Captain) i Old Legion Golf Course på den britiske ambassade i Addis Abeba.

Brian Muggeridge Andersen

Member

Casper Andersen-Pedersen

Member

Har været på studietur i Uganda i forbindelse med uddannelse til Agrarøkonom. Ønsker at bruge uddannelse til at starte egen virksomhed i Afrika – Uganda, Ghana, Angola eller noget helt tredje.

Jørgen Assenholt

Member

Har besøgt en del afrikanske lande og har opholdt sig 3 år i bushen i Botswana under primitive kår. Han har også beskæftiget sig med gadebørn i Sydafrika.

William Schack Axelsen

Member

Geografi-studerende fra Københavns Universitet med særlig interesse for Afrika syd for Sahara. Han har lavet frivilligt arbejde i Cape Town.

Kasper Brejnholt Bak

Member

Har som byplanlægger været med til at udvikle et forslag til en Masterplan for Nairobiregionen. Driver et riad-hotel i Marrakech og påtænker opstart af forskellige udviklingsprojekter i Gambia. Har etableret udstillinger om klimaforandringer, bla. udstillet på COP 22 i Marrakech, gennem firmaet Mind the Earth Hjemmeside: http://www.mindtheearth.org/

Brian Baptista

Boardmember

Født i Kenya og har boet 25 år i Danmark. Har haft en række lederstillinger i større danske virksomheder. Medlem af afrikaselskabets bestyrelse

Sonia Baptista

Member

Født i Nairobi Kenya, men er oprindelig fra Goa Indien. Boede i /var tilknyttet Aba Nigeria fra 1978 til 1984. Har siden 2012 indledt tætte samarbejdsrelationer med virksomheder i Kenya med daglig kontakt med samarbejdspartnere.

TOBIAS BAVNSGAARD

Member

Jeg ankom i 2011, lige før min 29 årige fødselsdag, til Maputo, Mozambique, hvor jeg endte med at bo de følgende 4½ år. Det blev for mig begyndelsen på et liv i Afrika, hvor jeg, med et afbrud på 2½ år i Danmark, har boet og rejst siden. - Nuværende bosat i Addis Abeba, Etiopien. Godt hjulpet på vej af min bardoms fascination, af dette fantastiske kontinent med de vilde dyr, store natur og konstant chance for eventyr, søgte jeg et job, der bragte mig til Afrika, hvorfra jeg indtil videre ikke rigtigt er vendt tilbage. Et ophold i Danmark 2017 til 2020 blev nærmest ulideligt og jeg måtte ud og rejse igen,- og helst til Afrika. Har arbejdet og boet i Mozambique, Tanzania og Etiopien som rådgiver for den danske fagforening 3F og for Ulandssekretariatet. Har i arbejdssammenhæng og privat rejst i Mozambique, Sydafrika, Eswatini (Swaziland), Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Burundi, Rwanda, Kenya, Uganda, Etiopien, Ghana og Egypten. Jeg er fascineret af Afrikas historie, de individuelle landes folk of historie, og ikke mindst vores europiske koloniale aftryk, som fortsat præger Afrika i dag. Som jæger, der er opvokset i en jæger familie, er jeg naturligvis også fascineret af Afrikas natur og dyreliv, og har selv haft chancen for at gå på jagt i Sydafrika, men også rejse rundt og opleve naturen i de andre lande jeg har rejst i.

Jakob Bejer

Member

Har boet & arbejdet i Lagos, Nigeria siden 2001 og har siden 2004 ejet Heidelberg Nigeria Ltd., som er et distributions- & service firma, primært i den grafiske branche (sælger og vedligeholder grafiske maskiner, primært for Heidelberger Druckmaschinen AG, Tyskland) med ca. 40 ansatte og base i Lagos. Virksomheden opererer også i flere nabolande i Vestafrika.

Ariane Graff Bigler

Member

Honorær konsul for Lesotho i Danmark

Ulla Bitsch-Larsen

Member

Lisa Bjerregaard

Member

Har særlig interesse for løveforskning i Kenya, og er mor til en dansk løveekspert.

Bo J. Bleeg

Member

Har arbejdet i og med afrikanske forhold i mere end 20 år. Har boet i Tanzania 1997-99 og i Uganda 2016-17. Har indenfor de seneste 5 år – sammen med 2 Kenyanske partnere – opbygget en større eksportorienteret forretning af forskellige afgrøder (primært Chia Seeds) og produktion i Østafrika – samt opbygget et regionalt marked for samme afgrøder.

Mavis Boateng

Member

Lasse Bolander

Member

Har rejst en del i det østlige og sydlige Afrika. Følger udviklingen i området og har som formand for FDB interesse for salg af varer fra Afrika.

Elizabeth Boye

Vice Chairman

Har arbejdet i Øst (især Zimbabwe og Tanzania) og Vestafrika siden 1997. Arbejder som rådgiver med “Investing for Impact” forretningsudvikling, men speciale i værdikædeoptimering og inkluderende forretningsmodeller for investorer, udviklingsbanker og -institutioner og multinationale selskaber.

Carl-Frederik Bøckel

member

Har stor interesse for Afrika herunder Afrikas kultur og natur

Paul Remi Ademola Bøgholm

Member

Halvt Nigerianer med rødder i Abeokuta, bosidende i Danmark. Har besøgt Nigeria.

Troels Baagland

Honour Member

Kirstine Chege

Member

Bolette Christensen

Member

2015 Bestyrelsesmedlem i IDGF-Denmark. CEO for BØRNEfonden – der havde jeg 800 medarbejdere i 5 vestafrikanske lande (Togo, Burkino Faso, Mali, Kap Verde og Benin). Har gennem mange år i Dansk Idustri været i forskellige afrikanske lande og undervist personer med tilknytning til de lokale arbejdsgiverforeninger.

Einar Mark Christensen

Member

Har været tilknyttet Fan Milk organisationen i perioden 1978 – 2014 og rejst intensivt på landene i Vestafrika. Driver et familieejet rejsebureau, Rickshaw Tours & Travel. med fokus på skræddersyede rejser til Afrika syd for Sahara.

Henriette Kabell Christensen

member

Henriette Kabell Christensen. ICT Operations Officer i den Afrikanske Udviklingsbank (AfDB) med fokus på strategi og policy for digitalisering i Afrika. Bosat i Abidjan, og arbejder på projekter på tværs af hele kontinentet.

Peter Beck Christiansen

Member

Tidligere EU Ambassadør i Afrika.

Ahmed Farah Dualeh

Member

Simon Engelbrecht

Member

Aktiv i Østafrika siden 2004. Har startet selskaber i Kenya og Uganda inden for Ecommerce, IT & telekommunikation. Har arbejdet med Safaricom, MTN, Telesom, Vocacom m.fl. Medopstarter af mb96 i Nairobi.

Gunver Eriksen

Member

Peter Faber

Member

Rejste i Afrika i 1976 – 1986 som eksportsælger.  Startede eget firma i 1991 med export til Haiti af dagligdagsvarer under eget varemærke TAP-TAP. Det afrikanske kontingent især Vestafrika udgør i dag størstedelen af forretningen, som i dag også udgør en mængde fødevarer hovedsageligt af oprindelse i Asien.

Hasse Ferrold

Member

Henrik Flensborg

member

Udsendt af ØK til Durban, Sydafrika i 1971 og har siden 2008 været engageret i virksomheder i Cote D’Ivoire. Gift med Robyn Tarrant Flensborg.

Niels Jørgen Frank

member

Har besøgt kontinentet flere gange.  

Jette Fredensborg

member

Har arbejdet i Etiopien, Swaziland, Uganda, Kenya og Namibien i 15 år som bl.a. konsulatsekretær, lærer og restauratør.

Hugo Gaarden

member

Mange besøg i Afrika de seneste 50 år – privat og som journalist – og med en Land Rover rejse fra Cape Town til Cairo i 2016.

Lars Graudal

member

Har arbejdet med udviklingsbistand og forskning indenfor skov siden 1985. Har  boet i Nairobi i 6 måneder om året ifm. professionelle virke.

Kim Gredsted

member

Anne-Lise Groth

member

Lars Grunnet

member

Født i Nigeria og boet i Nigeria, Sudan og Tanzania. Søn til Niels Grunnet, det var med til at etablere Afrikaselskabet.

Anders Bastholm Hansen

member

Kulturgeograf med fokus på Afrika (bl.a. via Afrikastudier). Arbejdserfaring fra Uganda i 2005 og har siden besøgt landet gentagne gange. Forskning i Zambia i 2007 og har desuden undervist ved Center for Afrikastudier.

Holger Bernt Hansen

member

Professor, cand.theol. og dr.phil., Center for Afrikastudier og formand for Danida-Rådet.

Jette Ingrid Hansen

member

Har stor interesse for Øst Afrika, specielt Kenya som oftest besøges pga. familie. Har været aktiv i et klima- og kystbeskyttelsesprojekt i Kenya i mangroven syd for Mombasa, hvor der blev udplantet træer. Er aktiv i Kenya gruppen under Mejerifolk uden grænser.

Nina Lund Hansen

member

Har i de seneste 3 år arbejdet på l’Ambassade de Côte d’Ivoire i København.

John Harden

member

Har gennem tiden rejst i Egypten, Mali, Rwanda, Nigeria, Mozambique, Tunesien og Marokko både som privatperson og i forbindelse med arbejde.

Paul Olutokunbo Kristian Henckel-Ojo

member

Har været frivillig for WWOOF Nigeria i et halvt år. Samarbejder med Fantsuam Foundation der arbejder for at udrydde fattigdom og ulighed gennem integrerede udviklingsprogrammer og community networks.

Jannik Hjarup

member

“Har Afrika under huden, i blodet og i hjertet”. Har boet og arbejdet i godt to år i Sydafrika (i  perioden 2008-2011). Har arbejdet med Botswana, Zimbabwe, Namibia med videre.  Forsøger at få kontinentet mere i medierne, og har som journalist skrevet for forskellige medier og organisationer, og berettet om alt fra politik til fodbold og svineavl. Betragter Johannesborg som sit andet hjem.

Marlene Hoyer

member

Har interesse for at bidrage med bæredygtige løsninger for folk, erhverv, landbrug, energi, affald osv. i Afrika og under hensyn til dyrelivet i Afrika.

Chernoh Jalloh

member

Født i Freetown, Sierra Leone, og har boet i Danmark siden 1984. Er kandidat i International Udvikling og Media/Kommunikation fra Roskilde Universitet. Har været i Guinea, Gambia, Senegal, Mozambique, Lesotho og Swaziland og har stor for interesse i bæredygtig udvikling og CleanTech.

Klaus Kuch Jensen

Member

Har været bosat henholdsvis Sierra Leone og Malawi. Begge steder har jeg været konsulent ved offentlige myndigheder i forvaltning af naturressourcer. I samme funktion har jeg besøgt lignende administrationer i Ghana og Zambia. Endelig har jeg rejst privat i Kenya. Jeg har en Cand.soc i internationale udviklingstudier, og en generel stor interesse for kontinentet.

Niels Oscar Bay Jensen

Member

Har boet og arbejdet igennem adskillige år for danske entreprenørfirmaer i Egypten, Sudan, Kenya, Tanzania, Zambia, Malawi og Sierra Leone. Har desuden familiemæssige relationer til Kenya. Er desuden bestyrelsesmedlem i "Ingeniører uden Grænser", som bl.a. har projekter i Sierra Leone, Zimbabwe og Benin.

Mikael Birk Jensen

member

Har fungeret som rådgiver på større infrastrukturopgave i Tanzania, Kenya og Uganda. Er senest blevet involveret i projekt vedr. nye broer i det nordlige Ghana. Interesseret i Afrikas natur og kultur og har et ønske om at udbrede kendskabet til Afrika.

Tage Dalsgaard Jensen

member

Honorær konsul for Elfenbenskysten siden 1987.

Bent Jørgensen

member

Flemming Jørgensen

member

konsul i Danmark for Kingdom of Swaziland siden 1980

Jens Kjærgaard

member

Har, som entreprenør (i Pihl & Søn), arbejdet i Somalia 1982-86, i Gambia 1989-90, i Tanzania 1990-91 og igen i Tanzania 1998-2000. Har siden arbejdet med international forretningsudvikling i bl.a. Afrika, hvor jeg stoppede som underdirektør for det oversøiske marked, herunder Afrika, i 2013, da Pihl & Søn måtte dreje nøglen. Jeg ejer international rådgiver- og netværksvirksomhed, www.Caregore.dk (Caregore på engelsk som Kjærgaard på dansk); også med stor Afrika fokus. Jeg er også bestyrelsesformand i Nordic Global Investment Foundation, www.ngif.foundation, der - baseret på 150 MUSD collateral - tilbyder BUSD non repayable project funding (grant), globalt, herunder for Afrika.

Jesper Kjærgaard-Jensen

member

Suzette Knudsgaard

member

Har haft en række ledende stillinger indenfor henholdsvis auto- og luftfartsbranchen med fokus på de afrikanske markeder. Har i den forbindelse boet en årrække i Etiopien. Ejer og driver, sammen med Bjarne Lastein, hotellerne Postgården i Holsted og Chambre d’hôtes Moulin Bleu

Ib Kok Hansen

member

Har gennem de seneste 25 år rejst i Afrika i forbindelse med arbejde og fritid. Har arbejdet ca 10 år i Afrika, primært som politisk rådgiver og juridisk rådgiver i krisestyringsmissioner for Udenrigsministeriet/EU/AU i Sudan, Etiopien, Sydsudan og Somalia. Har været valgobservatør i Egypten og Zambia.

Jonas Kouassi-Zessia

member

Kommer fra Elfenbenskysten. Har arbejdet for Udenrigsministeriet med udstationering i Kairo, Canada og Danmark fra 1994 til 2002. Fungerer i dag som senior pastor i Protestant Baptist Church i Danmark.

Madou Kouassi-Zessia

member

Zikoh Kouassi-Zessia

member

Kommer fra Cote d’Ivoire

Jeanineke Dahl Kristensen

member

Har stor interesse for Afrika, som kontinent og kendskab til en række af dets lande. Har bl.a.  arbejdet i  15 år i Udenrigsministeriet, og  havde ansvar for udviklingsprojekter i bl.a. Afrika indenfor landbrug, fiskeri og dertil knyttede sektorer så som miljø, microfinas, privatsektoren, gender etc.

Cahtrine Krogh

member

Har i 1994 arbejdet for Danida på et projekt i Harare i Zimbabwe og har desuden besøgt Sydafrika, Lesotho, Mozambique, Botswana og Zambia.

Henrik Kähler

member

Bestyrelsesformand og medlem af den almennyttige FAHU Fonden. Har i de senere år engageret sig i projekter, der hjælper subsistence farmers med at øge deres produktion gennem bedre dyrkningsmetoder, bedre afgrødesorter og bedre samarbejde bønderne imellem. Projekternehar primært været i Tanzania, Kenya og Rwanda.  Har investeret i nogle startups, der har fokus på markeder i Afrika, bl.a. Unumed, Heliac og GO-Pen.  P.t. er involveret i et projekt for genetablering af regnskov i ækvatorbæltet i Afrika.

Martin Buch Larsen

member

Dansk/Svensk rejseentusiast, medie, menneskerettigheds- og udviklingsarbejder med fotografi, film og skriverier fra mere end 20 afrikanske lande på CV’et. Har boet og arbejdet i længere perioder i Rwanda, Namibia, Zimbabwe og Mozambique.

Poul Erik Larsen

member

Har rejst en del i Kenya og har planer om at opstarte en virksomhed i landet.

Bjarne Lastein

member

Luftkaptajn og har arbejdet for en række luftfartselskaber med destinationer i Afrika. har bl.a. været ansat i Etiopean Airways. Ejer og driver, sammen med Suzanne Knudsgaard, hotellerne Postgården i Holsted og Chambre d’hôtes Moulin Bleu

Helle Levinsen

member

Har familemæssige relationer til Togo, og har rejst en del i Kenya.

Else Liberoth

member

Frederik Lindhardt

member

Kenneth Luciani

member

Bjarne Lühr

member

Har boet i Etiopien siden 2003 og ejer mejeriet Countryside. Har derudover arbejdet i Kenya, Nigeria, Uganda, Ægypten, Syd Sudan, Sudan og Libyen.

Ellen Margrethe Løj

member

Som leder af FN’s samlede indsats i Liberia er hun den højst placerede dansker i FN-systemet. .

Monica Mahona

Boardmember

Har boet 7 år i Tanzania, har gennemrejst landet på kryds og tværs. Har handlet med ædelstene og gennemført et par oplysningsprojektet i landet.

Thomas Mandrup

member

Har arbejdet med afrikanske forhold og sikkerhedspolitik i de sidste 25 år. Har lavet feltarbejder i Sydafrika, Mozambique, DR Congo, Somalia, Darfur/Sudan, Kenya, og Etiopien. Har har boet i Sydafrika i flere omgange siden 1996, sidst fra 2017-2020, og er fortsat halvtid tilknyttet Stellenbosch University som professor.

Michael Mathiesen

Chairman

Arbejdede i perioden 2008 til 2013 med rådgivningsopgaver i Ghana, Liberia, Sierra Leone, Guinea og Tanzania. Har desuden udført opgaver i Burkina Faso, DG Congo, Kenya og Sydafrika. Har siden 2017 arbejdet på etablering af det nordisk-afrikanske venture kapitalselskab Bambwa Group AB. 

Mette Ehlers Mikkelsen

member

Arbejder som bestyrelsesformand for en virksomhed i Malawi. Har arbejdet som diplomat, eksportrådgiver og bestyrelsesmedlem, med fokus på internationalisering, i 25 år. Har rejst i 28 lande på det afrikanske kontinent, og har som mål at besøge alle øvrige lande.

Henning Morgen

member

Virksomhedshistoriker i AP Møller Mærsk. Han har skrevet den interessante historie om Sukkerkompagniet The Tanganyika Planting Company Ltd., der blev grundlagt af A.P. Møller i 1930.

Ole Hammer Mortensen

Boardmember / rådgiver

Har ofte rejst til Afrika mens jeg arbejdede for TUI og sendt et utal af rejsende til kontinentet. Beskæftiger mig med rådgivning om rejser, miljø, sikkerhed, rejsepolitik og udnyttelse af rejseomkostninger. se mere: www.ammconsulting.dk, www.ebusinesstravel.dk, www.rejseviden.dk

Thomas Mortensen

member

Har været udstationeret i Kenya og i perioden 2004-2009 haft et firma som blandt andet importerede fairtrade produkter fra Sydafrika og har været involveret i nogle B2B danida projekter i Uganda. Stiftede ofr nyligt Agent-Green som fokuserer på import/eksport af grønne fødevarer produkter indenfor kategorien ” sundhed, fairtrade, økologi. Har en master i Afrikastudier fra Københavns universitet.

Tracilla Musonda

Member

Jeg er født i Zambia, kom til Danmark der var 8 år gammel. Jeg vil gerne have mulighed for at netværke med andre der ser at virksomheder er en god forretningsmulighed i Afrika

Janne Møllenbach

member

Har boet i Nigeria og rejst med Jens Erik Møllenbach.

Jens Erik Møllenbach

Boardmember

Har boet i Nigeria fra 1996 til 2011, hvor han har bestredet direktør-, bestyrelses- og tillidsposter i en række virksomheder og organisationer. Har derudover besøgt mange Afrikanske lande over hele kontinentet.

Flemming Nuri Møller

member

Sagsbehandler på Kampsax og har arbejdet i Nigeria og Ghana i perioden 1975 til 1979.

Jørgen Christian Wind nielsen

member

Wind Kommunikation is engaged in languages, cultures, literature, photography, biodiversity, wildlife. Blog about Africa. First time in South Africa, Zimbabwe (Rhodesia) and Zambia in 1972. Lately Uganda. I do communication, collaboration, promotion and networking. Promoting African literature and arts, tourism, linguistic visibility, wildlife and environment conservation. Interested in building networks, creating partnerships. Extensive networks in Denmark in relation to above mentioned fields of interest. Extensive presence and visibility on the internet and on social media. Administrator of different Facebook groups related to Africa, languages, cultures, etc. Feel free to take contact. https://ugandakaribu.blogspot.com/2018/08/we-go-to-lot-of-places-in-uganda-but-we.html

Inger Nislev

member

Hans-Jørgen Nyegaard

member

har boet 12 år i Afrika (2 år i Niger for UNDP, 4 år i Kenya for IFC og 8 år i Zimbabwe for IFU). Har i IFU-regi primært beskæftiget sig med projektfinansiering for projekter i Afrika.

Erik Nørgaard

Honour member

Æresmedlem i anerkendelse af den værdifulde og utrættelige indsats som præsident for Det Danske Afrika Selskab gennem et kvart århundrede – fra 1978 til 2015. Civilingeniør har bygget havne, broer, veje, dæmninger i Sydafrika. Tilsvarende projekter i Namibia, Angola, Cameroun, Monrovia i Afrika af Norgaard Consultants Inc.. Chairman af Danish Society Cape Town. Arbejdede hårdt med Nelson Mandela familie at fjerne Apartheid. Det lykkedes. Skrev bøger om Afrika: Redigeret bogen for DAS 'Afrika – som det var'. 'The Way it was' udgivet i Sydafrika. 'Mod Fremmed Strand' beskrev de 20 år i Afrika. ' 'Adventuring Africa – Again' udgivet i 2022. Rejser af nye veje i Afrika. Udnævnte HKH Prins Henrik til Æresmedlem Nu arbejder EN med Sydafrikas Ambassadør på en ny antologi: 'Anti-Apartheid-Activists'.

Svend Nørgaard

member

Har været eksportansvarlig for Kosan Crisplant i Afrika og boet i Cameroon i 15 år, og er stadig involveret i et konsulentsburea. Har bygget et turist velbesøgt Lodge i Limbe. Har arbejdet eller besøgt alle større lande i Afrika og boet i Algeriet fra 1984 til 1987.

Theresa Olesen

Secretary for the board

Jeg er kandidat i internationale udviklingsstuider med speciale i Afrika. Jeg har tidligere arbejdet som advocay officer hos SWEAT i Cape Town. Herefter drev jeg et hotel på Zanzibar i nogle år og blev efterfølgende involveret i nogle sociale innovations projekter i Dar es Salaam. I dag arbejder jeg for Mercy Ships, som laver kapacitetsopbygning af sundhedssystemer, særligt i Vest Afrika.

Christopher Onwurah

member

Født og opvokset i Nigeria og har desuden boet i Swaziland og rejst til forskellige afrikanske lande.

Abdullahi M Osman

Member

Jeg er oprindeligt fra Somalier. Men har boet i Danmark mange år, jeg har arbejdet i Somalier en del år som læge

Nana K. Oteng-Agyei

member

Født og opvokset i Ghana.

Jens Pain Risgaard,

member

Allan Parbst

member

Har rejst i Kenya, Tanzania, Sydafrika og Lesotho, og har jeg en omfattende privat samling af litteratur om så godt som alle aspekter af Afrika.  Er bestyrelsesmedlem i afrikamediet www.afrika360.dk.

Morten Bonde Pedersen

member

Har boet tre år i Afrika. Har rejst over 20 gange til kontinentet og besøgt 13 afrikanske lande. Har som journalist skrevet fra Afrika til alle væsentlige landsdækkende aviser, radio, magasiner. Senest i Berlingske og Kristeligt Dagblad fra Mali. Har for nylig investereret i en mindre virksomhed i Kenya og holder mig løbende opdateret om landet.

Steen Pedersen

member

Har boet og arbejdet i Tanzania siden 1988. Etablerede i 1993 et firma med færgefart på Victoriasøen i Tanzania, som et af de første udenlandske firmaer etableret under den private investerings lovgivning. Jeg har arbejdet i Tanzania tilbage fra den socialistiske økonomi til det nuværende markedsøkonomiske og investerings venlige virksomhedsmiljø. Har arbejdet med skibsdrift, etablering af sikker færgefart, bygning af fartøjer og heavy duty lake transport (Kenya-Uganda-Tanzania) også ved etableringen af guldminerne syd for Victoriasøen. Nu bosat i Danmark, har bibeholdt base i Arusha, er rådgiver for et mindre management consulting firm. Vi tilbyder rådgivning om netværk og investeringsmuligheder. Mail:sp@eastafrica.dk

Jan Pierrel-Boas

member

Har i de seneste 5 år arbejdet med eksport til Nord og vestafrika, først hos Nilfisk og siden hos FLSmidth. Har stor passion for Tunesien.

Jonas Pilgaard

member

Søren Rais

member

Erling Rasmussen

member

Tidligere adm. direktør i Danagro Adviser, et selskab ejet af Carl Bro Gruppen og Agroinvest. Erling har boet i Etiopien, Swaziland, Uganda, Kenya og Namibien, hvor han har arbejdet for i Danida, EU og FN.

Flemming Rasmussen

member

Var i perioden 1971-1975 udstationeret i Sydafrika af Ø.K.,  som leder af træafdelingen i Durban. Grundlage firmaet TWT (Tropical Wood Trade) GmbH i Flensburg, som varetager det verdensomspændende salg af West Afrikansk hårdttræ.  Er Managing Director for Flensburg kontoret. Webside: www.twt-timber.com..

Henrik Rasmussen

member

Kim Højgaard Rasmussen

member

Har boet i Afrika 1991-2012 og igen i 2015-2017, hvor han primært arbejdede som direktør for private virksomheder. Har siden 2013 udgivet ti bøger dels om sine egne oplevelser på det afrikanske kontinent, dels en serie af spændingsromaner, som alle foregår i Afrika. Desuden aktiv som foredragsholder. Hjemmeside: www.accessafrica.dk

Søren Rasmussen

member

Grundlægger og ejer af rejsebureauet Albatros Rejser. Har desuden stor indsigt i vildtforvaltning i Afrika syd for Sahara.

Brigitta Volsted Rick

member

Startede i Afrika i Marokko i 1980, men siden har jeg fokuseret på Afrika syd for Sahara. I 1988 var jeg på en rundrejse fra Kenya til Zimbabwe via Tanzania, Malawi, Zambia i en truck, hvor vi sov i telte, købte ind på de lokale markeder og lavede mad over bål. Siden har jeg været på rejse til Sydafrika, Uganda, Rwanda, Namibia, DRC, Angola og Botswana. I 2017 var jeg ½ år på to forskellige projekter; i Namibia og i Sydafrika. I Sydafrika var jeg på et næsehorns-unge projekt, som jeg holdt foredrag om i 2018 Foredrag: Jeg holdt oplæg om det at arbejde frivilligt i Afrika. Det blev en supergod aften og rost af mange af medlemmerne.

Julia Riskær

member

Har haft adskillige rejser i det sydlige og østlige Afrika og nogle kortere besøg i Egypten og Marokko.

Sven Riskær

Boardmember

Direktør i IFU 1978-2006. Vicepresident Afrika, IFC, 1983-85. Medforfatter af ”Afrikas Vej – fra bistand til velstand”.

Jacob Rosdahl

member

Har været udsendt som kommunikationsrådgiver i Uganda i 3 år for Action Aid. Siden har han arbejdet for ADRA og sidder nu i Ulandssekretariatet. Begge steder er Afrika en stor del af porteføljen.

Bjørn A H Rosenvinge-Thürmer

member

Generalkonsul for Republikken Senegal i Danmark

Peter Blum Samuelsen

Member

Jeg her uddannet i internationale udviklingsstudier i 1994 og har været udstationeret bosiddende i Pretoria i 10 år, hvor jeg bl.a. har arbejdet for ILO, Deloittes og World Vision International, hvilket har indebåret, at jeg har rejst rigtig meget i hele det sydlige og østlige Afrika. Kom tilbage til Danmark i 2005 og har siden arbejdet for en række udviklings-NGOer bl.a. med fokus på Afrika.

ulrik stadtler sandberg

Member

MA Candidate in African Studies at the University of Copenhagen (2021-2023). Former Business Advisor at the European Business Chamber of Rwanda in Kigali (2022). Specialized in consulting private companies interested in supply chain management and import/export between East Africa and Scandinavia. Currently writing his masters' thesis on the potential for Rwandan Coffee to be successfully recognized as a luxury brand in Developed Markets. Interested in sharing contacts and vision of developing Africa from Africa. To make the continent more sustainable, including a vision in assisting projects that attributes in aid for trade.

Mia Schomacker-Hoff

member

Har boet i Kenya i 2013-2014 i forbindelse med etablering af projektet Momentum Trust, hvor small-scale farmers uddannes i landbrug og forretningskundskaber.

Stephen R. Schueler

member

Poul Schultz

member

Paul Martin Schwartz

Member

Jeg har siden efteråret 2022 været aktiv i Togo's hovedstad, Lomé hvor jeg har arbejdet på at designe og implementere et offentligt og gratis Public Wi-Fi netværk i byens gader. Vores forretningspartner, Byteblocs International, leder projektet hvor omdrejningspunktet er udskiftning af byens 25.000 gadelamper. De nye gadelamper fra Byteblocs anvender moderne og energieffektiv LED teknologi, og armaturet giver mulighed for at indbygge Wi-Fi, og på den måde reducere pris og kompleksitet. Jeg har arbejdet med telekommunikation, internet teknologi og udvikling af digitale forretninger i over 20 år, både i Europa, USA og nu også i Afrika. Som medstifter og teknisk direktør for RADICAL, en internettjenesteudbyder med hovedsæde i Palm Springs, Californien, er jeg leder for en virksomhed der implementerer og drifter netværksinfrastruktur i områder der ellers ikke ville have adgang til internet. Min viden og erfaring fra telekommunikation, internet og digitale medier har styrket mig i mit arbejde og i min tro på at skabe bæredygtige løsninger i Afrika.

Peter Schønsted

Boardmember

Ansat på den Danske Ambassade i Accra, Ghana fra 1966 til 1968 med ansvar for handelsafdelingen samt pas- og visumsektionen. Arbejdede som disponent inden for korn- og foderstoffer i Tyskland. Ansat som eksport- og marketingschef inden for den farmaceutiske industri og har på forskellige tidspunkter i 33 år været ansvarlig for hele verden , dog altid for Afrika. Medlem af Det Danske Afrika Selskab fra 1970, medlem af bestyrelsen fra 1971 og kasserer fra 1977. Har som den første dansker besøgt alle 54 afrikanske lande og efterfølgende samtlige verdens lande. Telefon: +45 50941125 Peter.schoensted@webspeed.dk

Steen Seierup

member

Har besøgt Kenya, Uganda, Seychellerne, Tanzania, Zambia, Malawi, Zimbabwe og Mauritius. Var på feltarbejde i Kenya i 1989 ifm et ph.d. projekt om økonomisk udvikling i mindre byer.  Arbejde i 1990’erne for Danida med at introducere udsendte til Kenya til landets politiske og økonomiske forhold. Formand for foreningen Vestkenyas Venner, som støtter to små landsbyer ved Victoriasøens nordlige bred (Asembo og Kagwena) med sponsorstøtte til uddannelse, sundhed, adgang til vand og landbrug. Gymnasielærer med fokus på Afrika.

Trine Sig

member

Administrerende direktør i virksomheden Real Relief. Har arbejdet i Afrika plus 20 år, primært med malariabekæmpelse. Arbejder nu målrettet på at eliminere "Period Poverty" og har udviklet det prisvindende genanvendelige bind, Safepad som nu også produceres i flere Afrikanske lande.

Jørgen Skov

member

startede erhvervskarriere som 16-årig i ØK med fokus på salg af Mercedes biler i Ghana. Var senere involveret i at udvikle og sælge et stort fiskeriprojekt til premierministeren i Eastern Region of Nigeria. Har bestyrelsesplads i Global River Centers’ Advisory Board.

Peter Skov

member

Har Afrika erfaring siden 1986 fra 4 år i Libyen i fire. Stiftede i 2002 et skovbrugsselskab i Sydsudan, der dækker et område på ca. 26.000 hektar skob og omkring 800 medarbejdere tilknyttet virksomheden,  Equatoria Teak Company Ltd., der også omfatter kaffe, peanuts og moringa produktion.

Kristian Sloth

member

Karsten Thoning Solaas

Boardmember

Handelserfaring fra Nigeria, Ghana og Elfenbenskysten. Stiftede i 2015 Out-Growers Tanzania Ltd mhp processing af cashew nødder med involvering af farmerne og fabrikerer nu cashew nødder fra en fabrik ejet sammen med lokale bønder i Tanga.

André Sonnichsen

member

Politisk analytiker (Ph.d) og konsulent der gennem 15 år arbejder med fokus på Afrika. Har boet 23 år i Afrika i Tanzania, Kenya, Namibia og Sydafrika.

Bo Svanborg

member

har boet i Swaziland 3 år som leder af en special afdeling under UNDP. Har udført rådgivnings opgaver i Ghana og for UM i Tanzania. Driver forretning i Sydafrika, Mozambique, Tanzania, Uganda og Namibia.

Gitte Raa Søndergaard

member

Palle Søndergaard

member

Har  i forbindelse med arbejde hos henholdsvis Carl Bro og FLSmith opholdt sig i længere perioder i Uganda, Tanzania, Mozambique, Angola og Sydafrika. Han har også besøgt Zimbabwe mange gange.

Frederik Søndergaard-Jensen

member

Født i Luanda, Angola og tilbragte sine første 10 år i Angola. Har under ansættelse hos IBM været i Afrika flere gange. Flyttede i 2014 med familien til Afrika og har siden 2016 haft eget firma, FSJ Solutions, med kunder i Sydafrika, Zimbabwe, Tanzania og Kenya.

Jens Lund Sørensen

member

Arbejdede i 1973-1994 for IFU senest som vicedirektør. Var i 1989-1990 leder af IFU’s kontor i Togo (Vestafrika og Centralafrika). Var i perioden 1994-2007 adm.direktør for Nordic Development Fund i Helsingfors (udviklingsinstitution etableret og finansieret af de fem nordiske lande med fokus på Afrika). Fortsat tilknytning til IFU med ad hoc opgaver med fokus på Afrika.

Søren Truelsen

member

Arbejder med energiprojekter i Ghana

Niels Vinding

member

Voksede op i Østafrika sidst i 1950’erne og opholdt sig i Elfenbenskysten i 1970’erne. Han er erhvervsmæssigt involveret i et par større solcelleprojekter i Afrika som (måske) realiseres indenfor de kommende år.

Marianne Wung-Sung

member

Har arbejdet i 15 år som CEO i DanAdopt, med adoptionsformidling af børn. I Afrika har jeg arbejdet intensivt med især Etiopien, Kenya, Sydafrika og Senegal. jeg er uddannet syge- og sundhedsplejerske, og brænder for udsatte børns vilkår.

Peter Horne Zartsdahl

member

Jeg er uddannet cand.mag. i Afrikastudier fra Københavns Universitet og ph.d.-stipendiat ved Roskilde Universitet og Forsvarsakademiet. Forsker i civil-militær samtænkning i stabiliseringsoperationer med særligt fokus på Afrikas Horn. Har tidligere arbejdet og forsket i Mali, Sydsudan, DR Congo, Somaliland, Rwanda, Uganda, Kenya og Tanzania. Er p.t. bosat i Kenya, og har tidligere boet i Juba, Sydsudan.

P Michael Øllgaard

member

Jeg er uddannet Forstkandidat med speciale i tropisk og subtropisk skovbrug. Derudover har jeg studeret tropisk landbrug, socio-økonomi og udvikling i rurale områder. I 7 år har jeg boet i det nordlige Mozambique og arbejdet i skovprojekter. Jeg har erfaringer med landbrug og fiskeopdræt fra Egypten som rådgiver i et landbrugsprojekt i Mellemøsten. Derudover har jeg arbejdet med skovbrugergrupper og træningscentre 8 år i Nepal. Mit specialområde er brugerstyret naturressourceforvaltning, kapacitetsopbygning og foreningsdannelse. Jeg håber, at kunne etablere et skovbrugerorienteret projekt i Cabo Delgado, Mozambique, hvor lokal håndværksuddannelse, naturnær skovdrift, agerskovbrug og produktion for både det lokale og internationale marked er en integreret del af projektet. Dertil søger jeg sparringspartnere.

Kategorier: Uncategorized