Cosmas Akpablah

Member

Er fra Ghana og Togo og og har kendskab og erfaringer i disse lande

Peter Albeck

Member

Har arbejdet med shipping i Afrika siden 1967 og er stadigvæk aktiv i branchen. Har været bosat i Elfenbenskysten fra 1972-75, samt i Lagos 1983-04. Har rejst over hele Vest Afrika i alle årene.

Mariann Albjerg

Member

Har rejst som turist i Sydafrika og Zimbabwe. Hun har observeret og dokumenteret total solformørkelse i Zambia 21. Juni 2001 for NASA.

Thomas Amter

Member

Har boet i Kenya siden 2007 og arbejder som BBC News journalist på tværs af det Afrilanske kontinent.

Bjarne Andersen

Member

Har lang 43 år lang karriere i forsvaet. Kom i 2005 til Eritrea og Etiopien som militær observatør for  FN for UNMEE (United Nations Mission Ethiopia and Eritrea). Åbnede i 2013, sammen med hustru, Mayleko Lodge i Gonder. Flyttende efter endt karriere som general (Chairman of the Militart Committee) i NATO til Etipoien. Er involveret (som Captain) i Old Legion Golf Course på den britiske ambassade i Addis Abeba.

Brian Muggeridge Andersen

Member

Casper Andersen-Pedersen

Member

Har været på studietur i Uganda i forbindelse med uddannelse til Agrarøkonom. Ønsker at bruge uddannelse til at starte egen virksomhed i Afrika – Uganda, Ghana, Angola eller noget helt tredje.

Jørgen Assenholt

Member

Har besøgt en del afrikanske lande og har opholdt sig 3 år i bushen i Botswana under primitive kår. Han har også beskæftiget sig med gadebørn i Sydafrika.

William Schack Axelsen

Member

Geografi-studerende fra Københavns Universitet med særlig interesse for Afrika syd for Sahara. Han har lavet frivilligt arbejde i Cape Town.

Kasper Brejnholt Bak

Member

Har som byplanlægger været med til at udvikle et forslag til en Masterplan for Nairobiregionen. Driver et riad-hotel i Marrakech og påtænker opstart af forskellige udviklingsprojekter i Gambia. Har etableret udstillinger om klimaforandringer, bla. udstillet på COP 22 i Marrakech, gennem firmaet Mind the Earth

Brian Baptista

Boardmember

Født i Kenya og har boet 25 år i Danmark. Har haft en række lederstillinger i større danske virksomheder. Medlem af afrikaselskabets bestyrelse

Sonia Baptista

Member

Født i Nairobi Kenya, men er oprindelig fra Goa Indien. Boede i /var tilknyttet Aba Nigeria fra 1978 til 1984. Har siden 2012 indledt tætte samarbejdsrelationer med virksomheder i Kenya med daglig kontakt med samarbejdspartnere.

Jakob Bejer

Member

Har boet & arbejdet i Lagos, Nigeria siden 2001 og har siden 2004 ejet Heidelberg Nigeria Ltd., som er et distributions- & service firma, primært i den grafiske branche (sælger og vedligeholder grafiske maskiner, primært for Heidelberger Druckmaschinen AG, Tyskland) med ca. 40 ansatte og base i Lagos. Virksomheden opererer også i flere nabolande i Vestafrika.

Ariane Graff Bigler

Member

Honorær konsul for Lesotho i Danmark

Ulla Bitsch-Larsen

Member

Lisa Bjerregaard

Member

Har særlig interesse for løveforskning i Kenya, og er mor til en dansk løveekspert.

Bo J. Bleeg

Member

Har arbejdet i og med afrikanske forhold i mere end 20 år. Har boet i Tanzania 1997-99 og i Uganda 2016-17. Har indenfor de seneste 5 år – sammen med 2 Kenyanske partnere – opbygget en større eksportorienteret forretning af forskellige afgrøder (primært Chia Seeds) og produktion i Østafrika – samt opbygget et regionalt marked for samme afgrøder.

Mavis Boateng

Member

Lasse Bolander

Member

Har rejst en del i det østlige og sydlige Afrika. Følger udviklingen i området og har som formand for FDB interesse for salg af varer fra Afrika.

Elizabeth Boye

Vice Chairman

Har arbejdet i Øst (især Zimbabwe og Tanzania) og Vestafrika siden 1997. Arbejder som rådgiver med “Investing for Impact” forretningsudvikling, men speciale i værdikædeoptimering og inkluderende forretningsmodeller for investorer, udviklingsbanker og -institutioner og multinationale selskaber.

Carl-Frederik Bøckel

member

Har stor interesse for Afrika herunder Afrikas kultur og natur

Paul Remi Ademola Bøgholm

Member

Halvt Nigerianer med rødder i Abeokuta, bosidende i Danmark. Har besøgt Nigeria.

Troels Baagland

Member

Per Carøe

Member

Har siden maj 2003 været Country Manager Nordic & Baltic i Kenya Airways. 

Kirstine Chege

Member

Bolette Christensen

Member

2015 Bestyrelsesmedlem i IDGF-Denmark. CEO for BØRNEfonden – der havde jeg 800 medarbejdere i 5 vestafrikanske lande (Togo, Burkino Faso, Mali, Kap Verde og Benin). Har gennem mange år i Dansk Idustri været i forskellige afrikanske lande og undervist personer med tilknytning til de lokale arbejdsgiverforeninger.

Einar Mark Christensen

Member

Har været tilknyttet Fan Milk organisationen i perioden 1978 – 2014 og rejst intensivt på landene i Vestafrika. Driver et familieejet rejsebureau, Rickshaw Tours & Travel. med fokus på skræddersyede rejser til Afrika syd for Sahara.

Andreas Duborg Christiani

Member

Har opholdt sig i Afrika i 38 år i Kenya, Tanzania, Nigeria og Malawi. 33 år for ØK og 5 år som medejer af et firma i Malawi.

Peter Beck Christiansen

Member

Tidligere EU Ambassadør i Afrika.

Simon Engelbrecht

Member

Aktiv i Østafrika siden 2004. Har startet selskaber i Kenya og Uganda inden for Ecommerce, IT & telekommunikation. Har arbejdet med Safaricom, MTN, Telesom, Vocacom m.fl. Medopstarter af mb96 i Nairobi.

Gunver Eriksen

Member

Peter Faber

Member

Rejste i Afrika i 1976 – 1986 som eksportsælger.  Startede eget firma i 1991 med export til Haiti af dagligdagsvarer under eget varemærke TAP-TAP. Det afrikanske kontingent især Vestafrika udgør i dag størstedelen af forretningen, som i dag også udgør en mængde fødevarer hovedsageligt af oprindelse i Asien.

Ahmed Farah Dualeh

Member

Hasse Ferrold

Member

Henrik Flensborg

member

Udsendt af ØK til Durban, Sydafrika i 1971 og har siden 2008 været engageret i virksomheder i Cote D’Ivoire. Gift med Robyn Tarrant Flensborg.

Niels Jørgen Frank

member

Har besøgt kontinentet flere gange.  

Jette Fredensborg

member

Har arbejdet i Etiopien, Swaziland, Uganda, Kenya og Namibien i 15 år som bl.a. konsulatsekretær, lærer og restauratør.

Lars Graudal

member

Har arbejdet med udviklingsbistand og forskning indenfor skov siden 1985. Har  boet i Nairobi i 6 måneder om året ifm. professionelle virke.

Kim Gredsted

member

Anne-Lise Groth

member

Lars Grunnet

member

Født i Nigeria og boet i Nigeria, Sudan og Tanzania. Søn til Niels Grunnet, det var med til at etablere Afrikaselskabet.

Pia Grüner

member

Har været underviser i fransk ved Center for Afrikastudier. Har stor interessen for afrikansk kultur, og har undervist flere erhvervsvirksomheder i fransk sprog og afrikansk kultur. Har været sekretariatschef hos Videnskabernes Selskab.

Hugo Gaarden

member

Mange besøg i Afrika de seneste 50 år – privat og som journalist – og med en Land Rover rejse fra Cape Town til Cairo i 2016.

Anders Bastholm Hansen

member

Kulturgeograf med fokus på Afrika (bl.a. via Afrikastudier). Arbejdserfaring fra Uganda i 2005 og har siden besøgt landet gentagne gange. Forskning i Zambia i 2007 og har desuden undervist ved Center for Afrikastudier.

Holger Bernt Hansen

member

Professor, cand.theol. og dr.phil., Center for Afrikastudier og formand for Danida-Rådet.

Jette Ingrid Hansen

member

Har stor interesse for Øst Afrika, specielt Kenya som oftest besøges pga. familie. Har været aktiv i et klima- og kystbeskyttelsesprojekt i Kenya i mangroven syd for Mombasa, hvor der blev udplantet træer. Er aktiv i Kenya gruppen under Mejerifolk uden grænser.

Lone Hansen

member

Nina Lund Hansen

member

Har i de seneste 3 år arbejdet på l’Ambassade de Côte d’Ivoire i København.

John Harden

member

Har gennem tiden rejst i Egypten, Mali, Rwanda, Nigeria, Mozambique, Tunesien og Marokko både som privatperson og i forbindelse med arbejde.

Paul Olutokunbo Kristian Henckel-Ojo

member

Har været frivillig for WWOOF Nigeria i et halvt år. Samarbejder med Fantsuam Foundation der arbejder for at udrydde fattigdom og ulighed gennem integrerede udviklingsprogrammer og community networks.

Jannik Hjarup

member

“Har Afrika under huden, i blodet og i hjertet”. Har boet og arbejdet i godt to år i Sydafrika (i  perioden 2008-2011). Har arbejdet med Botswana, Zimbabwe, Namibia med videre.  Forsøger at få kontinentet mere i medierne, og har som journalist skrevet for forskellige medier og organisationer, og berettet om alt fra politik til fodbold og svineavl. Betragter Johannesborg som sit andet hjem.

Marlene Hoyer

member

Har interesse for at bidrage med bæredygtige løsninger for folk, erhverv, landbrug, energi, affald osv. i Afrika og under hensyn til dyrelivet i Afrika.

Kenneth Hvolbøl

member

Har rejst flittigt i Afrika syd for Sahara igennem mange år. Han har stor interesse for både Afrikas natur og kultur.

Chernoh Jalloh

member

Født i Freetown, Sierra Leone, og har boet i Danmark siden 1984. Er kandidat i International Udvikling og Media/Kommunikation fra Roskilde Universitet. Har været i Guinea, Gambia, Senegal, Mozambique, Lesotho og Swaziland og har stor for interesse i bæredygtig udvikling og CleanTech.

Jørgen Dan Jensen

member

Har været ansat i IFU i ca. 33 år har i den forbindelse jeg arbejdet med investeringer i Afrika og især i Sudan, Kenya, Tanzania, Nigeria, Ghana og Egypten. Har siddet som bestyrelsesmedlem i 15 afrikanske selskaber i perioden 1975-2009. Medforfatter på bogen: “Afrikas vej fra bistand til velstand?” (DJØFs Forlag 2011).

Mikael Birk Jensen

member

Har fungeret som rådgiver på større infrastrukturopgave i Tanzania, Kenya og Uganda. Er senest blevet involveret i projekt vedr. nye broer i det nordlige Ghana. Interesseret i Afrikas natur og kultur og har et ønske om at udbrede kendskabet til Afrika.

Tage Dalsgaard Jensen

member

Honorær konsul for Elfenbenskysten siden 1987.

Bent Jørgensen

member

Flemming Jørgensen

member

konsul i Danmark for Kingdom of Swaziland siden 1980

Henriette Kabell

member

Antropolog og arbejder i IT virksomhed i Danmark og Kenya.

Jens Kjærgaard

member

Har som entreprenør arbejdet i Somalia 1982-86, i Gambia 1989-90, i Tanzania 1990-91 og igen i Tanzania 1998-2000.  Har siden arbejdet med international forretningsudvikling i bl.a. Afrika.

Jesper Kjærgaard-Jensen

member

Suzette Knudsgaard

member

Har haft en række ledende stillinger indenfor henholdsvis auto- og luftfartsbranchen med fokus på de afrikanske markeder. Har i den forbindelse boet en årrække i Etiopien. Ejer og driver, sammen med Bjarne Lastein, hotellerne Postgården i Holsted og Chambre d’hôtes Moulin Bleu

Bo Koch-Christensen

Boardmember

Arbejder med Afrika i Bambwa Group og især med henblik på at bygge bro mellem Afrika (primært Ghana, Liberia og Kenya) og Danmark.

Ib Kok Hansen

member

Har gennem de seneste 25 år rejst i Afrika i forbindelse med arbejde og fritid. Har arbejdet ca 10 år i Afrika, primært som politisk rådgiver og juridisk rådgiver i krisestyringsmissioner for Udenrigsministeriet/EU/AU i Sudan, Etiopien, Sydsudan og Somalia. Har været valgobservatør i Egypten og Zambia.

Jonas Kouassi-Zessia

member

Kommer fra Elfenbenskysten. Har arbejdet for Udenrigsministeriet med udstationering i Kairo, Canada og Danmark fra 1994 til 2002. Fungerer i dag som senior pastor i Protestant Baptist Church i Danmark.

Madou Kouassi-Zessia

member

Zikoh Kouassi-Zessia

member

Kommer fra Cote d’Ivoire

Jeanineke Dahl Kristensen

member

Har stor interesse for Afrika, som kontinent og kendskab til en række af dets lande. Har bl.a.  arbejdet i  15 år i Udenrigsministeriet, og  havde ansvar for udviklingsprojekter i bl.a. Afrika indenfor landbrug, fiskeri og dertil knyttede sektorer så som miljø, microfinas, privatsektoren, gender etc.

Cahtrine Krogh

member

Har i 1994 arbejdet for Danida på et projekt i Harare i Zimbabwe og har desuden besøgt Sydafrika, Lesotho, Mozambique, Botswana og Zambia.

Henrik Kähler

member

Bestyrelsesformand og medlem af den almennyttige FAHU Fonden. Har i de senere år engageret sig i projekter, der hjælper subsistence farmers med at øge deres produktion gennem bedre dyrkningsmetoder, bedre afgrødesorter og bedre samarbejde bønderne imellem. Projekternehar primært været i Tanzania, Kenya og Rwanda.  Har investeret i nogle startups, der har fokus på markeder i Afrika, bl.a. Unumed, Heliac og GO-Pen.  P.t. er involveret i et projekt for genetablering af regnskov i ækvatorbæltet i Afrika.

Christian Lau Larsen

member

Martin Buch Larsen

member

Dansk/Svensk rejseentusiast, medie, menneskerettigheds- og udviklingsarbejder med fotografi, film og skriverier fra mere end 20 afrikanske lande på CV’et. Har boet og arbejdet i længere perioder i Rwanda, Namibia, Zimbabwe og Mozambique.

Poul Erik Larsen

member

Har rejst en del i Kenya og har planer om at opstarte en virksomhed i landet.

Bjarne Lastein

member

Luftkaptajn og har arbejdet for en række luftfartselskaber med destinationer i Afrika. har bl.a. været ansat i Etiopean Airways. Ejer og driver, sammen med Suzanne Knudsgaard, hotellerne Postgården i Holsted og Chambre d’hôtes Moulin Bleu

Helle Levinsen

member

Har familemæssige relationer til Togo, og har rejst en del i Kenya.

Else Liberoth

member

Frederik Lindhardt

member

Kenneth Luciani

member

Bjarne Lühr

member

Har boet i Etiopien siden 2003 og ejer mejeriet Countryside. Har derudover arbejdet i Kenya, Nigeria, Uganda, Ægypten, Syd Sudan, Sudan og Libyen.

Ellen Margrethe Løj

member

Som leder af FN’s samlede indsats i Liberia er hun den højst placerede dansker i FN-systemet. .

Jørgen Løvgret

member

Områdechef i Uganda 1968 til 1971 for SAS . Dansk konsul med samtidig repræsentation af Sverige i Uganda i perioden 1969 til 1971. Derefter områdechef for SAS i Tanzania 1971 til 1975. Udgivet bogen “Ruteflyet der snød Idi Amin” 2017.

Monica Mahona

Boardmember

Har boet 7 år i Tanzania, har gennemrejst landet på kryds og tværs. Har handlet med ædelstene og gennemført et par oplysningsprojektet i landet.

Thomas Mandrup

member

Har arbejdet med afrikanske forhold og sikkerhedspolitik i de sidste 25 år. Har lavet feltarbejder i Sydafrika, Mozambique, DR Congo, Somalia, Darfur/Sudan, Kenya, og Etiopien. Har har boet i Sydafrika i flere omgange siden 1996, sidst fra 2017-2020, og er fortsat halvtid tilknyttet Stellenbosch University som professor.

Anette Thorn Mathiesen

member

Har arbejdsmæssig og privat interesse i Afrika især inden for Global Health

Michael Mathiesen

Chairman

Arbejdede i perioden 2008 til 2013 med rådgivningsopgaver i Ghana, Liberia, Sierra Leone, Guinea og Tanzania. Har desuden udført opgaver i Burkina Faso, DG Congo, Kenya og Sydafrika. Har siden 2017 arbejdet på etablering af det nordisk-afrikanske venture kapitalselskab Bambwa Group AB. 

Mette Ehlers Mikkelsen

member

Arbejder som bestyrelsesformand for en virksomhed i Malawi. Har arbejdet som diplomat, eksportrådgiver og bestyrelsesmedlem, med fokus på internationalisering, i 25 år. Har rejst i 28 lande på det afrikanske kontinent, og har som mål at besøge alle øvrige lande.

Lisbeth Morell

member

Har boet og undervist 3 år i Kakamega, Kenya og har rejst flere gange i Kenya, Etiopien, Namibia og Sydafrika. Har desuden medvirket i et skolebyggeri i Woldia, Etiopien, i samarbejde med Red Barnet.

Henning Morgen

member

Virksomhedshistoriker i AP Møller Mærsk. Han har skrevet den interessante historie om Sukkerkompagniet The Tanganyika Planting Company Ltd., der blev grundlagt af A.P. Møller i 1930.

Ole Hammer Mortensen

Boardmember / rådgiver

Har ofte rejst til Afrika mens jeg arbejdede for TUI og sendt et utal af rejsende til kontinentet. Beskæftiger mig med rådgivning om rejser, miljø, sikkerhed, rejsepolitik og udnyttelse af rejseomkostninger. se mere: www.ammconsulting.dk, www.ebusinesstravel.dk, www.rejseviden.dk

Thomas Mortensen

member

Har været udstationeret i Kenya og i perioden 2004-2009 haft et firma som blandt andet importerede fairtrade produkter fra Sydafrika og har været involveret i nogle B2B danida projekter i Uganda. Stiftede ofr nyligt Agent-Green som fokuserer på import/eksport af grønne fødevarer produkter indenfor kategorien ” sundhed, fairtrade, økologi. Har en master i Afrikastudier fra Københavns universitet.

Janne Møllenbach

member

Har boet i Nigeria og rejst med Jens Erik Møllenbach.

Jens Erik Møllenbach

Boardmember

Har boet i Nigeria fra 1996 til 2011, hvor han har bestredet direktør-, bestyrelses- og tillidsposter i en række virksomheder og organisationer. Har derudover besøgt mange Afrikanske lande over hele kontinentet.

Flemming Nuri Møller

member

Sagsbehandler på Kampsax og har arbejdet i Nigeria og Ghana i perioden 1975 til 1979.

Jørgen Christian Wind nielsen

member

Besøgte det sydlige Afrika første gang i 1971 og har siden været der mange gange. Har familie i Uganda og overvejer at igangsætte aktiviteter i relation til Uganda. Er involveret i en forening, der hedder Børn i Afrika.

Inger Nislev

member

Hans-Jørgen Nyegaard

member

har boet 12 år i Afrika (2 år i Niger for UNDP, 4 år i Kenya for IFC og 8 år i Zimbabwe for IFU). Har i IFU-regi primært beskæftiget sig med projektfinansiering for projekter i Afrika.

Erik Nørgaard

member

Svend Nørgaard

member

Har været eksportansvarlig for Kosan Crisplant i Afrika og boet i Cameroon i 15 år, og er stadig involveret i et konsulentsburea. Har bygget et turist velbesøgt Lodge i Limbe. Har arbejdet eller besøgt alle større lande i Afrika og boet i Algeriet fra 1984 til 1987.

Theresa Olesen

Secretary for the board

Arbejdede i 2012 i Sydafrika med advocacy og outreach. Frivillig ved en organisation i Zanzibar, Tanzania i 2014 og blev i 2015 forpagter af et hotel i Bwejuu. Arbejder p.t. på et social innovation projekt i Dar es Salaam.  Har arbejdet mange år i Senegal/ Gambia , og lidt i Zambia, Ghana og Congo. Er initiativtager til foreningen Syn for Sagen blev senere stiftet i 2012.

Christopher Onwurah

member

Født og opvokset i Nigeria og har desuden boet i Swaziland og rejst til forskellige afrikanske lande.

Nana K. Oteng-Agyei

member

Født og opvokset i Ghana.

Jens Pain Risgaard,

member

Allan Parbst

member

Har rejst i Kenya, Tanzania, Sydafrika og Lesotho, og har jeg en omfattende privat samling af litteratur om så godt som alle aspekter af Afrika.  Er bestyrelsesmedlem i afrikamediet www.afrika360.dk.

Morten Bonde Pedersen

member

Har boet tre år i Afrika. Har rejst over 20 gange til kontinentet og besøgt 13 afrikanske lande. Har som journalist skrevet fra Afrika til alle væsentlige landsdækkende aviser, radio, magasiner. Senest i Berlingske og Kristeligt Dagblad fra Mali. Har for nylig investereret i en mindre virksomhed i Kenya og holder mig løbende opdateret om landet.

Steen Pedersen

member

Har arbejdet med shipping i Sydafrika i perioden 1991 – 1995.

Jan Pierrel-Boas

member

Har i de seneste 5 år arbejdet med eksport til Nord og vestafrika, først hos Nilfisk og siden hos FLSmidth. Har stor passion for Tunesien.

Jonas Pilgaard

member

Søren Rais

member

Mikkel Ramlyng

member

Bosiddende i Addis Ababa i Etiopien. Luftkaptajn for Ethiopian Airlines. Har fløjet til stort set alle lande i Afrika. Er specielt begejstret for Tanzania og Congo.

Erling Rasmussen

member

Tidligere adm. direktør i Danagro Adviser, et selskab ejet af Carl Bro Gruppen og Agroinvest. Erling har boet i Etiopien, Swaziland, Uganda, Kenya og Namibien, hvor han har arbejdet for i Danida, EU og FN.

Flemming Rasmussen

member

Var i perioden 1971-1975 udstationeret i Sydafrika af Ø.K.,  som leder af træafdelingen i Durban. Grundlage firmaet TWT (Tropical Wood Trade) GmbH i Flensburg, som varetager det verdensomspændende salg af West Afrikansk hårdttræ.  Er Managing Director for Flensburg kontoret. Webside: www.twt-timber.com..

Henrik Rasmussen

member

Kim Højgaard Rasmussen

member

Har boet i Afrika 1991-2012 og igen i 2015-2017, hvor han primært arbejdede som direktør for private virksomheder. Har siden 2013 udgivet ti bøger dels om sine egne oplevelser på det afrikanske kontinent, dels en serie af spændingsromaner, som alle foregår i Afrika. Desuden aktiv som foredragsholder. Hjemmeside: www.accessafrica.dk

Søren Rasmussen

member

Grundlægger og ejer af rejsebureauet Albatros Rejser. Har desuden stor indsigt i vildtforvaltning i Afrika syd for Sahara.

Brigitta Volsted Rick

member

Julia Riskær

member

Har haft adskillige rejser i det sydlige og østlige Afrika og nogle kortere besøg i Egypten og Marokko.

Sven Riskær

Boardmember

Direktør i IFU 1978-2006. Vicepresident Afrika, IFC, 1983-85. Medforfatter af ”Afrikas Vej – fra bistand til velstand”.

Jacob Rosdahl

member

Har været udsendt som kommunikationsrådgiver i Uganda i 3 år for Action Aid. Siden har han arbejdet for ADRA og sidder nu i Ulandssekretariatet. Begge steder er Afrika en stor del af porteføljen.

Helge Rosenberg

member

Har arbejdet med salg og udvikling af miljø og infrastrukturprojekter i Afrika siden 2008. Stiftede i 2012 Haldor Topsøe’s regionale kontor i Sydafrika og var MD til 2016. Erfaring med strategi, udvikling og implementering af CSR og uddannelsesaktiviteter i bl.a. Sydafrika og Uganda..

Bjørn A H Rosenvinge-Thürmer

member

Generalkonsul for Republikken Senegal i Danmark

ulrik stadtler sandberg

Member

MA Candidate in African Studies at the University of Copenhagen (2021-2023). Former Business Advisor at the European Business Chamber of Rwanda in Kigali (2022). Specialized in consulting private companies interested in supply chain management and import/export between East Africa and Scandinavia. Currently writing his masters' thesis on the potential for Rwandan Coffee to be successfully recognized as a luxury brand in Developed Markets. Interested in sharing contacts and vision of developing Africa from Africa. To make the continent more sustainable, including a vision in assisting projects that attributes in aid for trade.

Mia Schomacker-Hoff

member

Har boet i Kenya i 2013-2014 i forbindelse med etablering af projektet Momentum Trust, hvor small-scale farmers uddannes i landbrug og forretningskundskaber.

Stephen R. Schueler

member

Poul Schultz

member

Peter Schønsted

Boardmember

Steen Seierup

member

Har besøgt Kenya, Uganda, Seychellerne, Tanzania, Zambia, Malawi, Zimbabwe og Mauritius. Var på feltarbejde i Kenya i 1989 ifm et ph.d. projekt om økonomisk udvikling i mindre byer.  Arbejde i 1990’erne for Danida med at introducere udsendte til Kenya til landets politiske og økonomiske forhold. Formand for foreningen Vestkenyas Venner, som støtter to små landsbyer ved Victoriasøens nordlige bred (Asembo og Kagwena) med sponsorstøtte til uddannelse, sundhed, adgang til vand og landbrug. Gymnasielærer med fokus på Afrika.

Trine Sig

member

Administrerende direktør i virksomheden Real Relief. Har arbejdet i Afrika plus 20 år, primært med malariabekæmpelse. Arbejder nu målrettet på at eliminere "Period Poverty" og har udviklet det prisvindende genanvendelige bind, Safepad som nu også produceres i flere Afrikanske lande.

Jørgen Skov

member

startede erhvervskarriere som 16-årig i ØK med fokus på salg af Mercedes biler i Ghana. Var senere involveret i at udvikle og sælge et stort fiskeriprojekt til premierministeren i Eastern Region of Nigeria. Har bestyrelsesplads i Global River Centers’ Advisory Board.

Peter Skov

member

Har Afrika erfaring siden 1986 fra 4 år i Libyen i fire. Stiftede i 2002 et skovbrugsselskab i Sydsudan, der dækker et område på ca. 26.000 hektar skob og omkring 800 medarbejdere tilknyttet virksomheden,  Equatoria Teak Company Ltd., der også omfatter kaffe, peanuts og moringa produktion.

Kristian Sloth

member

Karsten Thoning Solaas

Boardmember

Handelserfaring fra Nigeria, Ghana og Elfenbenskysten. Stiftede i 2015 Out-Growers Tanzania Ltd mhp processing af cashew nødder med involvering af farmerne og fabrikerer nu cashew nødder fra en fabrik ejet sammen med lokale bønder i Tanga.

André Sonnichsen

member

Politisk analytiker (Ph.d) og konsulent der gennem 15 år arbejder med fokus på Afrika. Har boet 23 år i Afrika i Tanzania, Kenya, Namibia og Sydafrika.

Bo Svanborg

member

har boet i Swaziland 3 år som leder af en special afdeling under UNDP. Har udført rådgivnings opgaver i Ghana og for UM i Tanzania. Driver forretning i Sydafrika, Mozambique, Tanzania, Uganda og Namibia.

Claus Søndergaard

member

.

Gitte Raa Søndergaard

member

Palle Søndergaard

member

Har  i forbindelse med arbejde hos henholdsvis Carl Bro og FLSmith opholdt sig i længere perioder i Uganda, Tanzania, Mozambique, Angola og Sydafrika. Han har også besøgt Zimbabwe mange gange.

Frederik Søndergaard-Jensen

member

Født i Luanda, Angola og tilbragte sine første 10 år i Angola. Har under ansættelse hos IBM været i Afrika flere gange. Flyttede i 2014 med familien til Afrika og har siden 2016 haft eget firma, FSJ Solutions, med kunder i Sydafrika, Zimbabwe, Tanzania og Kenya.

Jens Lund Sørensen

member

Arbejdede i 1973-1994 for IFU senest som vicedirektør. Var i 1989-1990 leder af IFU’s kontor i Togo (Vestafrika og Centralafrika). Var i perioden 1994-2007 adm.direktør for Nordic Development Fund i Helsingfors (udviklingsinstitution etableret og finansieret af de fem nordiske lande med fokus på Afrika). Fortsat tilknytning til IFU med ad hoc opgaver med fokus på Afrika.

Marianne Buhrkal Sørensen

member

Har boet i Tanzania fra 2006 – 2009, hvor hun arbejdede som kommunikations-rådgiver for MS Tanzania. Marianne har siden etableret sit eget firma CEPP branding, hvor hun bl.a. har arbejdet på projekter i Tanzania, de øvrige Østafrikanske lande, Malawi og Swaziland.

Søren Truelsen

member

Arbejder med energiprojekter i Ghana

Susanne van Hauen

member

Har som konsul for Jamaica også interesse for Afrika, da en meget stor del af befolkningen er af afrikansk oprindelse. Har desuden rejst en del i Afrika.

Niels Vinding

member

Voksede op i Østafrika sidst i 1950’erne og opholdt sig i Elfenbenskysten i 1970’erne. Han er erhvervsmæssigt involveret i et par større solcelleprojekter i Afrika som (måske) realiseres indenfor de kommende år.

Klaus Winkel

member

Marianne Wung-Sung

member

Har arbejdet i 15 år som CEO i DanAdopt, med adoptionsformidling af børn. I Afrika har jeg arbejdet intensivt med især Etiopien, Kenya, Sydafrika og Senegal. jeg er uddannet syge- og sundhedsplejerske, og brænder for udsatte børns vilkår.

Peter Horne Zartsdahl

member

Jeg er uddannet cand.mag. i Afrikastudier fra Københavns Universitet og ph.d.-stipendiat ved Roskilde Universitet og Forsvarsakademiet. Forsker i civil-militær samtænkning i stabiliseringsoperationer med særligt fokus på Afrikas Horn. Har tidligere arbejdet og forsket i Mali, Sydsudan, DR Congo, Somaliland, Rwanda, Uganda, Kenya og Tanzania. Er p.t. bosat i Kenya, og har tidligere boet i Juba, Sydsudan.

P Michael Øllgaard

member

Jeg er uddannet Forstkandidat med speciale i tropisk og subtropisk skovbrug. Derudover har jeg studeret tropisk landbrug, socio-økonomi og udvikling i rurale områder. I 7 år har jeg boet i det nordlige Mozambique og arbejdet i skovprojekter. Jeg har erfaringer med landbrug og fiskeopdræt fra Egypten som rådgiver i et landbrugsprojekt i Mellemøsten. Derudover har jeg arbejdet med skovbrugergrupper og træningscentre 8 år i Nepal. Mit specialområde er brugerstyret naturressourceforvaltning, kapacitetsopbygning og foreningsdannelse. Jeg håber, at kunne etablere et skovbrugerorienteret projekt i Cabo Delgado, Mozambique, hvor lokal håndværksuddannelse, naturnær skovdrift, agerskovbrug og produktion for både det lokale og internationale marked er en integreret del af projektet. Dertil søger jeg sparringspartnere.

Kategorier: Uncategorized