Inkluderet i prisen er øl, vand, vin og en sandwich. Efter foredraget er der mulighed for at udnytte vort meget erfarne ”Afrika-netværk”.
Tilmeld dig via mail til:
mail@afrikaselskabet.dkEller direkte her:
Betalingen sker via Mobile-Pay: 34 32 50 eller ved at overføre beløbet til Afrikaselskabets konto 2150 8350007263.
Er du interesseret i at blive medlem, kan ansøgningen sendes gennem dette link:
Dansk Afrikansk Selskab (DAS) ønsker Godt Nytår og inviterer medlemmer og gæster til “fodbold”. Vi skal ikke selv spille, men høre om hvorledes fodbold er en del af mange afrikanske samfund.
Forholdet mellem Afrika, fodbold og politik er en spændende og dynamisk verden, hvor sporten tjener som et spejl for kontinentets komplekse sociale og politiske landskab. Fodbold i Afrika er langt mere end blot et spil; det er en kraftfuld kulturel og politisk kraft, der både afspejler og påvirker samfundet.
Først og fremmest er fodbold i Afrika et samlingspunkt for fællesskab og national identitet. Store turneringer, såsom det Afrikanske Mesterskab (AFCON), frembringer en følelse af national stolthed og enhed, ofte i lande præget af politiske og etniske splittelser. Disse begivenheder kan være øjeblikke, hvor nationale identiteter styrkes og fejres.
På et mere komplekst niveau fungerer fodbold ofte som en arena, hvor politiske spørgsmål og magtkampe udspiller sig. Politikere og politiske partier har historisk set udnyttet sportens popularitet, brugt fodboldhold og turneringer til at fremme deres dagsordner eller skabe goodwill blandt vælgerne. I nogle tilfælde har fodboldspillere og trænere selv taget en aktiv rolle i politik, enten som kritikere af regeringer eller som politiske kandidater.
Fodbold har også været en katalysator for social forandring i mange afrikanske samfund. Det har været et redskab til at bekæmpe racisme og fremme lighed. Spillere som Didier Drogba fra Elfenbenskysten har brugt deres indflydelse til at fremme fred og forsoning i hjemlande plaget af borgerkrig og konflikt.
I de seneste årtier har vi også set fodbold, og specielt fodboldskoler/-akademier som en kobling mellem Afrika og Europa. Det bedst kendte eks. er det danske “Right to dream”.
Det er udgangspunktet i journalist og idéhistoriker Oscar Rothsteins bog Det lysende hjerte. Baseret på reportager og en bred vifte af litteratur fortæller og analyserer han den afrikanske fodbold, og hvad den udtrykker om Afrika i det hele taget – både historisk og i dag.
Deltag i dag for at forbinde dybt med Afrikas kultur, innovation og mangfoldighed gennem eksklusive medlemsfordele