ENERGI og UDVIKLING kan ikke skilles ad!

ENERGI og UDVIKLING kan ikke skilles ad!

Uden adgang til billig energi får vi ALDRIG en reel (og bæredygtig) udvikling af Afrika.

Over 600 mill. afrikanere har ikke adgang til el som jo er afgørende for at de kan udvikle og forbedre deres livskvalitet. 
Dette kan løses, bl.a. med dansk teknologi!


Tirsdag d. 13. februar 17.00 inviterer Dansk Afrika Selskab (DAS) til medlemsmøde hos Copenhagen Atomics A/S, i deres nye lokaler i Kastrup (Bus 32 og 36 lige til døren). På mødet vil stifter Thomas Jam Pedersen fortælle om hvorledes selskabet har været pioner i udviklingen af en af verdens første kommercielle Thorium atomreaktorer, baseret på smeltet salt. Reaktoren fylder ikke mere end en container, er uden strålingsfare og kan masseproduceres. Dette betyder at løsningen producerer verdens billigste strøm og derfor vil være en ”game changer” for fremtidens energiforsyning, -også i Afrika.

Efter Thomas præsentation vil der selvfølgelig være mulighed for at stille spørgsmål, ligesom vi vil forsøge at perspektiverer ideer til hvad der konkret kan gøres for at råbe politikere og andre beslutningstagere op og få deres fulde opbakning til ”at sætte strøm til Afrika”!

Da dette arrangement er en unik mulighed for at forstå hvorledes vi kan tilfredsstille fremtidens energibehov, uden forurening og strålingsfare, håber vi at se så mange af DAS medlemmer som muligt. Der vil også være mulighed for at gæster/ikke medlemmer kan deltage. Vi mødes hos Copenhagen Atomics:
Copenhagen Atomics A/S
Oliefabriksvej 77
2770 Kastrup
Bus 32 og 36 lige til døren

Vi ses forhåbentlig snart

PRAKTISKE INFORMATIONER:

Deltagelse koster 100 kr. for medlemmer og 200 kr. for gæster.  Tilmeld dig via mail til: mail@afrikaselskabet.dk

Betalingen sker via Mobile-Pay: 34 32 50 eller ved at overføre beløbet til Afrikaselskabets konto 2150 8350007263. 

Er du interesseret i at blive medlem, kan ansøgningen sendes gennem dette link: https://afrikaselskabet.dk/kontakt-os/medlemskab-ansoeg/

Betalingen sker via Mobile-Pay: 34 32 50 eller ved at overføre beløbet til Afrikaselskabets konto 2150 8350007263.

Er du interesseret i at blive medlem, kan ansøgningen sendes gennem dette link: https://afrikaselskabet.dk/kontakt-os/medlemskab-ansoeg/

Sæt også kryds i kalenderen d. 12. marts kl. 17 hvor OXFAMs Generaldirektør Lars Koch, med udgangspunkt i deres meget omfattende analyser, giver sit bud på mange af Afrikas udfordringer og udviklingsmuligheder.